
Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι η πιο απλή μορφή σούπας που φτιάχνουμε στη Κρήτη. Ο ξινόχοντρος έχει τόσο έντονη και δυνατή γεύση που δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Υλικά:
- 200γρ. ξινόχοντρο
- 1 λίτρο νερό
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 πατάτα
- 20ml ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε φέτες και τη πατάτα κομμένη σε κυβάκια.Αφήνουμεμέχρινα βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Μπορούμε να σερβίρουμε στο πιάτο με φέτα ή ξινομυζήθρα ή ξίγαλο.
Καλή επιτυχία!!!