Μία δροσερή πράσινη σαλάτα για να συνοδέψετε τα πουλερικά και τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι.
Ηλίας Μαμαλάκης
Υλικά
1 μαρούλι μικρό
2 πιπεριές κόκκινες
2 καρότα
τους σπόρους από 1 ρόδι
1 λόλα κόκκινη
2 ρίζες αντίδια
2-3 ρίζες σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Για το dressing
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα καθαρίζετε φυλλαράκι φυλλαράκι να φύγουν τα χώματα. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη λόλα, τα αντίδια, το σπανάκι, τη ρόκα και τρίβετε από πάνω τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα.
Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύετε ξανά και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι, το πετιμέζι και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε για τελευταία φορά και σερβίρετε.