Μπισκότα με χαρουπόμελο

Μπισκότα με χαρουπόμελο

 


 

Συνταγή: του Άκη Πετρετζίκη

 

Υλικά

 
  • 4 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 4 φλιτζανάκια καφέ
  • νερό
  • 2 ποτήρια χαρουπόμελο ή πετιμέζι

 

Εκτέλεση

 
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  • Κάνουμε λεπτά κορδονάκια ζύμης και τα γυρίζουμε σε κύκλο, τα πατάμε λίγο στην αρχή και στο τέλος να ενωθούν  οι άκρες, για να μην μας ανοίξουν στο βράσιμο.
  • Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τουλάχιστον 1 ώρα
  • Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό από την πλευρά που σκλήρηναν λίγο για 30 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να ψηθούν, ανακατεύουμε κάπου κάπου σιγά σιγά για να μην μας κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα. 
  • Ρίχνουμε μέσα το χαρουπόμελο και 1 με 2 ποτήρια από το ζουμί που βράσαμε τα κουλουράκια μας( εξαρτάτε πόσο γλυκό και αραιωμένο θέλουμε να είναι το σιρόπι μας. Εγώ έβαλα 2 ποτήρια.)
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 10 λεπτά  
  • Σερβίρονται κατά προτίμηση  χλιαρά προς ζεστά. Την επόμενη μέρα εάν έχουμε υπομονή είναι πιο μαλακά και γευστικά. Καλή επιτυχία