Ιστορικό

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας, ‘’ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ’’ – Μ. Χιωτάκης, δραστηριοποιείται από το 2004 στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας του κρητικού παξιμαδιού. Χρησιμοποιώντας παλιές παραδοσιακές συνταγές και αγνά κρητικά υλικά υψηλής διατροφικής αξίας, όπως το κρητικό ελαιόλαδο, την ελιά , το χαρούπι , τη ντομάτα, τη ρίγανη και άλλα δημιουργήσαμε εκτός από τα παραδοσιακά σκληρά παξιμάδια μας «τους ντάκους» ( ντάκος κρίθινος, ντάκος σταρένιος, κριθαροκουλούρα) και νέες συνταγές σε νόστιμα και πολύ αφράτα παξιμάδια «τα ντακάκια» ( ντακάκια κρίθινα, με μειωμένο αλάτι, σικάλεως , λαδιού τύπου Κυθήρων, τύπου Ζέας, ντακάκια χαρουπιού, κ.ά.) Η διαδικασία του ζυμώματος γίνεται με φυσικό προζύμι, δημιουργείται το ψωμί, κόβεται και μπαίνει στα ξηραντήρια για να βγει όλη η υγρασία και να γίνει παξιμάδι. Τα άλευρα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μας είναι ολικής αλέσεως ( δηλαδή προέρχονται από καρπούς που αλέθονται ολόκληροι με το φλοιό τους ), που είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες συντελώντας έτσι στην καλύτερη υγεία του οργανισμού. Δεν περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά. Στην πορεία εμπλουτίσαμε την παραγωγή μας με καινούργια είδη αρτοσκευασμάτων όπως κριτσίνια, κρουτόν, βουτήματα και μπισκότα και συνεχίζουμε πάντα να δημιουργούμε καινούργιες συνταγές και νέα είδη.


Τα τελευταία χρόνια στη Διεθνή επιστημονική κοινότητα γίνεται όλο και περισσότερη συζήτηση στην αναζήτηση της ιδανικής διατροφής για την προαγωγή της υγείας. Η Κρητική διατροφή αποτελεί αντικείμενο μελέτης αφού η πλειοψηφία των αναλυτών αναδεικνύουν την κρητική κουζίνα ως το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικά υψηλό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής. Τα κρητικά προϊόντα κατακτούν μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Η εταιρεία μας στην προσπάθεια της να αφουγκραστεί τις ανάγκες των καταναλωτών και να τους προσφέρει άριστης ποιότητας προϊόντα με το άρωμα και τις γεύσεις της Κρήτης επιλέγει με μεγάλη υπευθυνότητα πιστοποιημένους παραγωγούς από όλη την Κρήτη και φέρνει με υπερηφάνεια στο τραπέζι σας θυμαρίσιο μέλι, ξινόχονδρο ( κρητικός τραχανάς), ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο, κρητικά βότανα, μπαχαρικά, χαρουπόμελο, πετιμέζι και άλλα πολλά.


Στόχος μας είναι πάντα, να καταφέρνουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, που τόσα χρόνια μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν, τα καλύτερα κρητικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές.